© Rootsville.eu

Anastasia Lynne (US)
tiltle: The Girl With The Hourglass Eyes
music: Singer-songwriter
release date: 2021
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Anastasia Lynne

© Rootsville 2021


Deze "The Girl With The Hourglass Eyes" van Anastasia Lynn is zo weer een typisch album dat mede door Corona zijn release een beetje in het water zag komen te vallen. Anastasia is een onafhankelijke artiest gevestigd in Los Angeles, Californië. Haar muziek draait om aangrijpende vocale uitvoeringen, beklijvende melodieën en eerlijke verhalen. Een wassing van door soul en jazz beïnvloede harmonieën zweven over de donkere kant van alternatieve Indie. Haar debuutrelease, "Girl With The Hourglass Eyes", is een introspectieve kijk op de relaties van het leven, met een wijze, maar vervormde lens van een oude ziel die gevangen zit in een jonge vrouw. Het album verschijnt in november 2021.

Op dit debuutalbum vinden we 7 nummers terug en bevinden we ons met opener "Benath Us" is het dromerige pop-soul segment. Op "Close The Blinds" kruipt er evenwel een ietsje jazz in de muziek daar waar op "Sensitive" de soul uiteindelijk de bovenhand komt te nemen.

Vrijwel het ganse album kan je de nummers onder de noemer ballads onderbrengen, nummers met in de hoofdrol een bas ondertoon. Ook "In A Dream" is er eentje dat volkomen als elektronisch kan worden bestempeld daar waar op het afsluitende "Springtime" het ritme terug de kop opsteekt. Met een nummertje meer up tempo zou deze "The Girl With The Hourglass Eyes" een heel andere kijk geven op de muziek van deze Anastasia Lynne.

tracks:

01. Beneath Us
02. Close The Blinds
03. Sensitive
04. Bothered
05. Take Me Further
06. In A Dream
07. Springtime